i sve što bih reći htjela

Ovakva, kušnjom prekaljena, skovana od vremena, ostadoh nedorečena

petak, 17. siječnja 2014.

Kad koka zirka ispod oka, i vepar viri da dušu smiri...

Samovoljno sljepilo


Jednom je jedan insan  pitao, na fejsbuku, ima li kakva fina žena da je oženi. Momak, slobodan, on bi da se skrasi. Rekoše mu: "Posti, sine... dok ti se pamet ne probudi od gladi makar, ako ne od razuma. Zar misliš da će žena sa trun dostojanstva i bilo kakvog karaktera, pristati da joj priđe neko sa feeejsbuka? Pa, kakva je to žena, ako nema u okolini, u kojoj je znaju, niko da bi je poželio za ženu? I kakav si ti, uostalom, muškarac... kad ne možeš naći majku svojoj djeci u realnom svijetu... Nisi, valjda, toliko "dobar i ugledan"?"

Ima i ona:
Oženjen tip, i on bi da se još malKo ženi. Našla se tako "koka sa fejsbuka" da mu ispuni snove. A koka ko koka, ne misli o sutra. Kvoca koliki joj je domet. Tako je pomislila da ima čudnovati štapić, pa će on, upoznavši nju, odjednom postati nešto drugo, nego što je u tom trenu, dok nju upoznaje: varalica.

Niko čovjeka ne može poniziti kao što može sam sebe.
Omladino! Ovo je samo zamka... Iza sto monitora vide se prava lica. Osim, ako ne želite da vidite, a u tom slučaju, ne žalite ni na koga, osim na sebe, kad budete kuusali čorbu koju sebi svarite. Zato se i zove "FEJS-buk". Pokazuje nas baš onakvima kakvi jesmo, kad u zanosu "skrivenosti" zaboravimo da šejtan UVIJEK čovjeka ostavlja na cjedilu!



Recept za prepoznavanje?

 

 



1.) Žena/djevojka koja se nudi, bilo komplimentima, ili jadikovkama u kojima "traži savjete"...  NIJE u prirodi žene da se javlja i dijeli komplimente, osim ako je ona koja se nudi. A nude se uvijek iskompleksirane, ili ego-manijaci. Obje su za terapiju. Ova koja dijeli komplimente, ustvari, udara recke na popisu palih boraca. Ova koja "traži savjet" - laže! Kakva je to osoba koja nema nikog bližnjeg i daljnjeg da s njim porazgovara?? Oba tipa karaktera, ako ne lažu- psihički su bolesnici.Da ih Allah izliječi!

2.) Muškarac/momak koji pored uporne priče o "višku žena u odnosu na muškarce" spadne na to da "sve što nema u životu" traži na fejsbuku. Odmah je rekao i zašto nema. Nevrijedan je toga. AKO nema, jer... laže. Ima sve šta mu je Allah propisao da ima, samo je nezahvalan.

 

 

Lijek?

 

Islam je vjera prevencije, prije nego sankcija.  Nije zabranjen samo blud, alkohol, nered, već i sve ono što vodi tome i ostalom zlu. Jednostavno, budite dosljedni vjeri, ako ste muslimani i pozivate se na uzvišene principe islama. Grijeh veći od grijeha razvrata je da se taj razvrat pokušava opravdati, a pogotovo strpati pod kapu "islama" i "uspostavljanja reda". Tad se više ne čini zulum "samo" sebi i osobama direktno uključenim u ta nedjela, nego i samom isalmu, dok se na njega bezobzirno laže.

Nema komentara:

Objavi komentar